“ČAS ZA MINUTKO SPROSTITVE”

Rešitev je preprosta, družbeno koristna, cenovno ugodna, praktično zvedljiva na vseh vrstah delovnih mest in sestoji iz dveh besed – aktivni odmori.

To so tisti dragoceni trenutki med delovnim časom, ki vam omogočajo sprostitev telesa, umiritev in preusmeritev misli, korekcijo in ozaveščanje pravilne telesne drže ter na eni strani razbremenitev in razteg izpostavljenih struktur, na drugi strani pa tudi aktivacijo in tonizacijo zapostavljenih predelov telesa. Hkrati pa so aktivni odmori lahko pomembna socialna komponenta, ki omogoča, da s sodelavci zgradite dobre medsebojne odnose.

Pozitivni učinki aktivnih odmorov se torej odražajo na vseh področjih človekovega delovanja, tako na psihološkem, fiziološkem kot tudi biološkem.

Z ustrezno naravnanimi aktivnimi odmori lahko namreč povečate delovno storilnost, zmanjšate možnosti za stres, utrujenost in naveličanost, okrepite imunski sistem ter preventivno delujete proti obolenjem, poškodbam in deformacijam.

Kako pripraviti in izvesti aktivni odmor? Katere vaje izbrati glede na tip delovnega mesta in obremenitev?

Preveri na spletnem portalu FIT ZAPOSLENI, kjer so objavljeni kratki videi aktivnih odmorov glede na posamezna delovna mesta ali nas povprašaj za nasvet.