Ste vedeli, da sproščanje zmanjšuje izgorelost in izčrpanost telesa, da preprečuje prenapetost mišic in s tem pojav kroničnih bolečin v vratu, ramenih in hrbtenici? Seveda se moramo zavedati, da stres ni edini povzročitelj napetosti, obremenitev in slabšega počutja posameznikov. Pomembno je, da se zavedamo, da k določenim napetostim, obremenitvam in bolečinam vodijo tudi enolični gibi, prisilna drža, itd. Tudi v tem primeru, je nujno, da znano telo pravilno razbremeniti in sprostiti.


STRES

Vsako delo posledično povzroča stres, ki sicer ruši notranje ravnovesje organizma, a je vaše telo k sreči dovolj pametno in sposobno, da zna ta stres nevtralizirati, vendar le do določene meje.

Če je stresnih faktorjev preveliko število, trajajo predolgo in so preveč intenzivni, to slej ko prej pripelje do tega, da telo na neki točki odpove. To se sprva pokaže zgolj v obliki nezadovoljstva na delovnem mestu in slabega počutja, kasneje pa lahko privede tudi do slabšega zdravstvenega stanja ter pojava različnih poklicnih bolezni in poškodb.

Kako obvladovati stres in katere sprostilne tehnike uporabiti? Preverite na spletnem portalu FIT ZAPOSLENI ali nas kontaktirajte za nasvet.


NAPETOSTI, BOLEČINE

Bolečine v hrbtenici, vratu, zapestju. Otekanje in mravljinčenje nog. To je le nekaj izmed posledic, ki jih lahko prinese prisilna drža in izvajanje enoličnih gibov.

Že z manjšimi spremembami, ki jih lahko uvedemo v svoj vsakdan, lahko pomagamo omiliti ali odpraviti tovrstne posledice.

Nasvete za razbremenitev in sprostitev ter masažo obremenjenih delov najdete na spletnem portalu FIT ZAPOSLENI ali pa nas za več nasvetov kontaktirajte.